Waarom laminaat of PVC?

Vloeren van laminaat of PVC zijn uitermate geschikt voor mensen die hun woning de uitstraling willen geven van een houten vloer, maar wellicht niet het budget hebben voor een vloer van echt hout. Laminaat en PCV zien er beide uit als hout, maar zijn dat niet. En daarom zijn deze vloeren een stuk goedkoper! Naast de voordelige prijs is een ander voordeel van laminaat of PVC is dat het niet ‘werkt’, zoals een houten vloer wel doet. Dit maakt de vloer minder gevoelig en dus meer bestand tegen intensief gebruik. Het materiaal is gemakkelijk te reinigen met behulp van stofzuiger en dweil.

De verschillen

Hoewel laminaat en PVC vaak in één adem worden genoemd, bestaan er tussen deze twee materialen aanzienlijke verschillen. Zo is laminaat opgebouwd uit een aantal samengeperste lagen kunststof en hdf, terwijl PVC meer lijkt op zeil vanwege zijn dunne en soepele uiterlijk. Een laminaatvloer is gevoeliger voor water en zal, als er een plas blijft liggen, waarschijnlijk gaan bobbelen. PVC doet dit niet. Ook op het gebied van geluidsoverlast bestaat een duidelijk verschil: omdat laminaat in de meeste gevallen zwevend wordt gelegd, zorgt de ruimte tussen het laminaat en de ondervloer vaak voor geluidsoverlast. PVC wordt vaak direct op de ondergrond geplaatst, hierdoor geeft het minder overlast. Wilt u vloerverwarming, ook dan is het verstandiger om te kiezen voor PVC. Deze laat de warmte namelijk beter door dan laminaat, vanwege de ondervloer.

Laminaat en PVC vloer aanschaffen in Sittard

In Sittard, maar ook ver daarbuiten, leveren wij zowel laminaat als PVC vloeren voor onze bekende scherpe prijzen. Kies uit onze ruime voorraad een vloer die bij u past, en wij zorgen voor de rest. Levering op maat en op kleur is geen enkel probleem en, indien u wenst, zorgen we tevens voor het leggen van de vloer.